maandag 20 april 2020

Nieuwe week, nieuwe ideetjes!

Dag vriendjes, mama’s en papa’s,

Hier zijn we weer met enkele leuke ideetjes die jullie deze week kunnen doen.





Om te starten een leuk gedichtje rond de lente!









Knippen, knippen en nog eens knippen! Heb je nog wat oud papier liggen? Gooi het zeker en vast niet weg want je kan er nog lekker in knippen! Heel goed om te oefenen nu we niet meer naar school kunnen gaan.










Heb je nog lege eierdozen?? Maak er dan mooie bloemen of een rupsje van!










Heb je klei en veren in huis? Maak dan mooie vogeltjes met gekleurde veren. je kan ook andere materialen gebruiken om de veren te maken zoals bijvoorbeeld rietjes.











Knutsel een vlinder!!











Lekkere ijsjes knutselen!










Maak een grote zon en hang ze ergens op (in huis, in je kamer, in de woonkamer, aan het raam, in de tuin,....).











Het wordt weer super mooi weer deze week! Hieronder nog wat ideetjes om te doen buiten in het zonnetje...

Neem een eender welke bak/emmer die je thuis hebt staat en vul deze met water. Je kan er wat zeer aan toevoegen en schrobben maar!! Eigenlijk kan je alles toevoegen aan een bak met water. Leg elke dag iets anders in de bak en je zal zien... plezier gegarandeerd!







Als je het nog steeds warm hebt kan je kleine voorwerpen invriezen in water in de diepvries. Wanneer het helemaal bevroren is haal je het uit de diepvries en kan het plezier beginnen. Probeer de voorwerpen uit het ijs te krijgen. Je kan het ook in de zon leggen en kijken hoe snel het smelt!

`



Ziezo, hopelijk hebben jullie weer genoeg inspiratie om de week door te komen. Heel veel plezier en vergeet zeker geen foto's op te sturen naar info.ouders@lambertus.be

Dikke knuffel!